KnitPro

Hos oss hittar du set med strumpstickor och rundstickor i  både  KnitPro Naturales och KnitPro Dreamz. Vi säljer också KnitPro Naturales lösa ändstickor, både i längderna 8,5 cm och 11,5 cm. De förstnämnda är avsedda för den korta kabeln, som tillsammans med ändstickan blir 40 cm. Lösa kablar finns också i längder från 40 cm upp till 150 cm. Alla kablar passar både till KnitPro Naturales och  KnitPro Dreamz. KnitPro Naturales strumpstickor finns även att köpa i lösa set med 5 stickor / fp i längder om 15 och 20 cm.

 

Du Store Alpakka

Från Du Store Alpakka har vi valt att ta hem Hverdags ergonomiska virknålar och strumpstickor i 15 cm längd. De flesta som prövat en virknål ur Hverdags sortiment kan inte tänka sig att använda någon annan virknål, då de är så behagliga att hålla i. Detsamma gäller de kortare strumpstickorna. Har man en gång provat, så inser man att det är onödigt jobbigt att sitta med långa stickor som spretar som en igelkott runt arbetet när man stickar strumpor.

 

Viking Garn

Bambustickorna från VikingGarn är ett skönt alternativ till KnitPro-stickorna. Bambu är ett mjukare material, vilket gör att livslängden inte blir lika lång som för en trästicka. I gengäld så håller bambustickorna ett betydligt lägre pris. För den som vill ha ett naturmaterial att sticka med är detta ett fullgott alternativ. Rundstickorna i denna serie är sammanlänkade med en mjuk plastslang som är pressad fast utanpå ändstickorna. Detta gör att övergången mellan sticka och slang blir mjuk och att man inte behöver värma och räta ut slangen. 

 

Pony

Stickor i aluminium och plast är det billigaste alternativet, och många tycker fortfarande att det är det bästa att sticka med. Det är dessa material som de flesta lärt sig att sticka och virka med. Rundstickorna är sammanlänkade med en plastwire som är något hård och behöver rätas ut innan den blir behaglig att arbeta med.