Järbo Llama Soft

16 maskor på stickor 6 mm = 10 cm

85% Baby-lama och 15% polyamid

Många stickare har säkert upptäckt den ljuvliga alpackans ull, men nu är det dags för dess okända kusin att ta ett steg in i rampljuset. Med en fiber som är minst lika mjuk och fin som alpackaull förtjänar den bolivianska laman verkligen din uppmärksamhet. Det är inte för inte som den kallas för Andernas kashmir.

Under närmare två decennier har Järbogarns producent förfinat processen att skilja lamans grövre ytterpäls från den tunnare innerpälsen. Resultatet är en av de finaste fibrerna i världen. Studier tyder faktiskt på att lamafibern är både mjukare och har bättre isolationsförmåga än alpackans.

I Llama Soft har baby lama-ullen blandats med polyamid, vilket ger ett mjukt och hållbart garn med en naturligt, obehandlad känsla. Garnets grovlek gör dessutom att du snabbt får ett vackert resultat, oavsett om du stickar eller virkar. Som om inte det vore nog är det både värmande och snällt mot miljön!

50gr - ca 150m. Handtvätt. OBS! Använd ej sköljmedel!

 

Adriafil Sierra Andina

22 maskor på stickor 3-3,5 mm = 10 cm

Ren alpaca som kommer direkt från Sydamerika, där du kan finna det finaste och varmaste råmaterialet. Detta spinns och färgas till det absolut mjukaste och finaste alpacagarnet. 

Beskrivningar passande Järbo Alpaca Solo fungerar även till detta garn.

50 gram - ca 133 m. Handtvätt.